• Psihološko ocenjevanje

    Prepričajte se, da je kandidat pravi fit za vas!

Del postopka iskanja in selekcije v Interim Adrii je običajno tudi psihološka ocena kandidatov. Psihološka ocena je bogat doprinos splošni oceni kandidata in presoji, ali je med delovnim mestom in kandidatom dovolj stičnih točk za uspešno karierno zgodbo.

Psihološko oceno pripravimo na podlagi rezultatov različnih psiholoških testov in vprašalnikov ter poglobljenega psihološkega intervjuja. Izbor uporabljenih testov skrbno načrtujemo, saj le tako lahko pri kandidatu raziščemo njegova za delovno mesto relevantna močna in tudi šibka področja delovanja. Uporabljamo le zanesljive in veljavne psihološke pripomočke, ki so strokovno prirejeni in normirani za slovensko kulturno in govorno področje. S testi in vprašalniki pri posamezniku raziščemo splošne karakterne lastnosti ter karakterne lastnosti v delovnem okolju, intelektualne potenciale, motivacijo, interese in kompetence, saj so to področja, ki so za delodajalca pomembna, ko se odloča za zaposlitev novega sodelavca ali sodelavke. Na podlagi takšne poglobljene ocene z večjo verjetnostjo napovemo posameznikovo vedenje in uspešnost na delovnem mestu, kar pa je za delodajalca ključnega pomena, saj si s pravimi osebami na pravem delovnem mestu zagotavlja konkurenčnost na trgu.

Psihološka ocena ni namenjena le našim partnerjem v postopkih iskanja in selekcije, temveč je lahko v veliko pomoč tudi posameznikom, ki se odločajo za karierni premik oz. morebitno zamenjavo zaposlitve, kjer delovne naloge ne bodo enake kot tiste, ki jih opravlja posameznik danes. Običajno tovrstne storitve opravljamo znotraj kariernega svetovanja, lahko pa si morda želite o sebi izvedeti več in najti svoja najmočnejša področja, ter okrepiti tista šibkejša.

INTERIM ADRIA D.O.O.

Slovenija: Zaloška cesta 69, 1000 Ljubljana

Hrvaška: Šenoina 10, 10000 Zagreb

Izberi jezik

  • Slovenščina
  • English
  • Hrvatski